Vad kostar det att installera bergvärme i Borlänge?

När du ska installera ett nytt värmesystem i Borlänge är bergvärme det värmesystem som är mest lönsamt. Med bergvärme kan du spara in upp till 80 procent av din fastighets uppvärmningskostnader. Här kan du läsa mer om kostnaderna för installering av bergvärme.

Om du har en egen fastighet och planerar att installera nytt värmesystem i Borlänge är bergvärme antagligen det bästa alternativet för din fastighet. Jämfört med andra värmesystem som exempelvis elektrisk uppvärmning eller fjärrvärme är driftskostnader betydligt lägre med en bergvärmepump. Med bergvärme kan du spara in upp till 80 procent av energikostnaderna för din fastighets uppvärmning. Det gör också att återbetalningstiden för din investering endast blir cirka 5 år. Om du vill installera bergvärme i Borlänge kan du kontakta oss på Vision 0 kwh Dalarna för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din installation av värmepumpar i Borlänge.

 

Vad det kostar att installera bergvärme i Borlänge

Kostnaden för att installera bergvärme beror på ett flertal olika faktorer. Bland annat vilken storlek som du behöver för att värma upp din fastighet, vart i Sverige din fastighet ligger belägen och hur djupt man behöver borra. Priset för att installera bergvärme i Borlänge ligger oftast mellan 100 000 – 160 000 kronor. Det avser installation av en bergvärmepump vilket normalt räcker för att värma upp en fastighet på upp till 170 kvadratmeter. Om man har en större fastighet kan det krävas två eller fler pumpar, vilket förstås påverkar priset.

 

Borrdjupet kan påverka kostnaden

I södra och mellersta Sverige räcker det oftast med att man borrar cirka 100-150 meter för att komma ned till grundvattnet där värme kan hämtas. I norra Sverige kan det krävas att man borrar betydligt djupare, i vissa fall upp till 200-300 meter. Ett djupare hål kräver mer arbete vilket påverkar kostnaden. Här är det viktigt att veta att dessa extra kostnader består främst av arbetskostnader vilka kan reduceras med 30 % genom ROT-avdrag.

 

Återbetalningstiden för bergvärme

En bergvärmepump är generellt dyrare att installera än en luft/vatten värmepump i Borlänge med omnejd. Detta beror främst på att man behöver borra ned i berget. Återbetalningstiden blir också något längre för bergvärme på grund av att man gör en större initial investering. Över tid kan besparingarna dock vara högre med bergvärme då man kan erhålla energibesparingar på upp till 80 procent över cirka 15 år. Detta innebär att bergvärme oftast är lönsammare att installera än andra typer av värmepumpar.

 

Låt våra behöriga montörer installera din bergvärme i Borlänge

När du vill installera bergvärme eller då du ska byta värmepump kan du vända dig till oss på Vision 0 kwh Dalarna som utför alla typer av tjänster inom värmesystem. Vi kan hjälpa dig med allt från projektering och inköp av värmepump i Borlänge till installation. Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera dina förutsättningar att installera bergvärme och erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Planerar du att installera bergvärme i Borlänge kan du kontakta oss för att boka ett hembesök. Vi erbjuder dig fri energirådgivning och en offert med ett fast pris för din nya värmepump i Borlänge.