Hur mycket kan man spara på att byta sin värmepump i Borlänge

Om din gamla värmepump inte längre producerar värme som den ska eller om uppvärmningskostnaderna har börjat stiga är det dags att byta värmepump. Här kan du läsa mer om hur du kan spara pengar, bidra till en bättre miljö och skaffa en effektivare värmepump i Borlänge.

Om du har en värmepump i Borlänge som är sliten och börjar närma sig slutet på sin livslängd kan det vara dags att byta värmepump till en ny, modern version. Att byta värmepump gör att du kan dra ner på kostnaderna, bidra till minskad en påverkan på miljön samtidigt som du får ett behagligare inomhusklimat även då det råder sträng kyla. Värmepumpar är ständigt under utveckling vilket betyder att ny teknik innebär att du kan få ännu lägre energikostnader, tystare pump och fler funktioner för att styra din värmepump om du väljer att uppgradera. Om du ska byta din värmepump i Borlänge kan du kontakta oss på Vision 0 kwh Dalarna för fri konsultation.

 

När är det dags att byta värmepump i Borlänge?

När din värmepump inte längre arbetar med maximal effekt kommer detta märkas genom att du får ett ojämnt inomhusklimat samtidigt som uppvärmningskostnaderna ökar. Eftersom värmepumpen inte längre producerar samma mängd energi innebär det att du behöver köpa mer elektricitet som i många fall är producerad med fossila bränslen, vilket i sin tur påverkar miljön. Dessutom kan det uppstå läckage av köldmedium i en gammal värmepump vilket har ett koldioxidavtryck som är 2000 gånger högre än koldioxid.

 

Spara pengar genom att byta värmepump i Borlänge

Återbetalningstiden för en värmepump är cirka 5 år medan livslängden ligger på cirka 15 år. Att fortsätta använda en sliten värmepump som närmar sig sin uppskattade livslängd kan leda till att dina uppvärmningskostnader ökar markant. Genom att byta värmepump i Borlänge till en modern värmepump kommer du att kunna göra energibesparingar på upp till 80 procent, vilket innebär att du kommer spara mer pengar över tid, trots din nya investering.

 

Andra fördelar med att förnya din värmepump i Borlänge

Det finns många andra fördelar med att byta värmepump, utöver att du minskar dina uppvärmningskostnader. Bland annat har moderna värmepumpar bättre funktioner som gör att din nya värmepump blir än mer effektiv och energisnål. Dessutom finns det värmepumpar som du kan styra online vilket innebär att du kan sänka eller höja värmen genom din mobiltelefon. En tekniker kan dessutom göra en översyn av din värmepump utan att behöva åka ut till fastigheten.

 

Kontakta oss då du ska byta värmepump i Borlänge

Vision 0 kwh Dalarna är specialister på värmepumpar och utför tjänster som bland annat installationer av värmepumpar och solcellsanläggningar. Vi kan också hjälpa dig med energirådgivning vilket innebär att vi kan analysera exakt hur stora besparingar du kan göra genom att byta värmepump i Borlänge. Boka ett kostnadsfritt hembesök för konsultation och för att erhålla energirådgivning. Vi kan bistå dig hela vägen från projektering och rådgivning kring värmepumpar till installation. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Planerar du att installera bergvärme i Borlänge kan du kontakta oss för att boka ett hembesök. Vi erbjuder dig fri energirådgivning och en offert med ett fast pris för din nya värmepump i Borlänge.